http://pl.europe1400.com
Dawny członek gildii
Biskup:
Akcja: Proces inkwizycji
Nie tylko heretycy, bluźniercy i czarownice boją się. Przed Twoim sądem inkwizycyjnym trzęsą się wszyscy Twoi wrogowie. Rozpocznij rozprawę sądową bez jakichkolwiek własnych dowodów.
koszt 8ap, czas: natychmiast, ponowne uzycie 1d
potrzebna umiejetnosc: bd.
co to wlasciwie robi: nie wiadomo
Level 22 - Wielki Lord Forum
Jak masz dobrą retorykę i prestiż to wsadzasz gościa do lochu i wygrywasz walkę w sądzie bez dowodów.
Gość może starcić ostatni tytuł, majątek bądź być "zbanowanym" na pewny okres w grze (więzienie).
Podręcznik napisał:
4.6 Sąd
Klikając na "oskarż" oraz "inkwizycja" możesz wnieś sprawę do sądu. W rozprawie bierze udział oskarżyciel, oskarżony oraz potrzebna jest też lista dowodów. Sędzia może wspierać oskarżyciela lub oskarżonego.
Wyrok zapada po 24 godzinach po wniesieniu sprawy do sądu. Zależy on od proporcji uznania między oskarżycielem a oskarżonym. Podobnie jak w wyborach wpływ na uznanie mają prestiż, retoryka, darowizna oraz wsparcie sędziego.
Jeśli oskarżony nie zostanie uniewinniony, otrzyma karę zgodną z oskarżeniem. Jeśli pasek wykroczeń osiągnie maksymalny poziom, to otrzyma on najwyższą karę. Składa się ona z ilości punktów dowodu oraz surowości prawa. Oskarżony może stracić urząd oraz swój najwyższy tytuł (np. arystokrata, baron, itd.), zostać wtrąconym do więzienia lub będzie musiał zapłacić grzywnę.
Dawny członek gildii
rozumiem, ze oskarzyciel nic nie traci jak przegra
Niestety nie wiem (być może PA lub jakąś kasę - trudno powiedzieć w tej chwili)
myślę że wiele nie traci aleeee wiadomo kto to jest i pewne jest że zaraz jak sepy zleca się szpiedzy kolesia i jego gildii by proces zrobić ale w przeciwna strunę.
taka tez uwaga ze ja ktoś ma być postawiony przed są tzreba jak najszybciej niszczyć mu dowody. ( tak mi się wydaje)